BNNVARA en Francisco geven reactie op beschuldigingen

Na Harvey Weinstein zijn er ook binnen de televisiewereld al diverse gevallen bekend geworden, waaronder de beschuldigingen van Jelle Brandt Corstius tegen Gijs van Dam en de castingactiviteiten van Job Gosschalk. Gisteren werd ook Francisco van Jole beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Hij gaf gisteren bij NPO Radio 1 zijn reactie. Volgens hem was er geen sprake van dwang.

De directie van BNNVARA heeft een reactie op de zaak gegeven: ‘BNNVARA heeft kennisgenomen van de berichten over Francisco van Jole. Berichten die anoniem zijn geuit en zich niet in de werk- maar in de privésfeer zouden hebben afgespeeld. Voor alle betrokken personen is dit een gevoelige en pijnlijke kwestie. Het zijn juist die specifieke omstandigheden die BNNVARA de stellige overtuiging geven dat, als direct betrokkenen menen daartoe over te willen gaan, dit door de daartoe geëigende instanties bekeken zou moeten worden. Dat past in de zorgvuldigheid die in zaken als deze noodzakelijk is.’.

Bovenstaande reactie is te vinden op Joop.nl, waar Francisco van Jole hoofdredacteur van is, maar ook rechtstreeks op de site van omroep BNNVARA. Het is nog niet bekend welke gevolgen deze situatie op de omroepwerkzaamheden van Van Jole gaan hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*