Blog: ‘Let op de kassa, wegmisbruikers en bezopen bestuurders’

Rond de jaarwisseling is het altijd interessant even stil te staan bij wat te zien is geweest op televisie.

RTL
Voor RTL waren het in 2017 Goede Tijden Slechte Tijden. Kijkcijfers daalden, er was kritiek op RTL Late Night, maar er waren ook hoogtepunten: Oh wat een Jaar!, het was Het Perfecte Plaatje.
Het Zijn Net Mensen bij RTL, want Chantal blijft Slapen, Gordon gaat Trouwen en Van der Vorst ziet Sterren, maar ze hebben ook Foute Vrienden. De vraag is of het Uitstel van Executie is voor RTL, of Helemaal het Einde?
Voor 2018 een goede raad voor RTL: houd focus, pas op voor Bezopen Bestuurders en Idioten op de Weg.

SBS
SBS is in 2017 een beetje tegengevallen. Circus Gerschtanowitz bleek geen circus, en het Utopia bleek eindig te zijn. Maar ze hebben bij SBS wel een Hart van Nederland, en in geval van Bonje bij de Buren, Komt een man bij de dokter en Mr.Frank Visser doet uitspraak. Het was voor SBS De Grote Verhuizing en De Grote Verbouwing want de SBS-zenders vallen nu onder Talpa Network. Nu kan SBS niet meer VtwonenZelf aan de slag, maar hoeven er ook geen Talenten Zonder Centen meer te zijn.
Voor 2018 een goede raad voor SBS: pas op voor Wegmisbruikers, anders springt Stegeman op de Bres.

NPO
Voor de NPO was er in 2017 in elk geval nog Hollands Hoop, waarvan ook een versie in het buitenland wordt gemaakt. Voor de publieke omroep was het soms balanceren Van A naar B en BinnensteBuiten gekeerd. Het ene moment voelde de NPO zich Maestro, het andere moment zeiden ze Sorry voor Alles. Voor de een is het Tegenlicht, de ander hoopt op Andere Tijden, en een derde zei: Ik Vertrek. Ook bij de NPO zijn mensen zoekende: Filemon op de Wallen, Lauren! Op Ibiza, Jan als De Belastingman en Sophie in de Mentale Kreukels. Maar De Wereld Draait Door toch?, denken ze bij de NPO, nu ook Jinek afwisselt met Pauw.
Voor 2018 een goede raad voor de NPO: let op de Kassa en stel de Radar op tijd bij.

Agnes Dijker en Charles Vaneker (KlapperCom Consultancy)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*