Blog Jan Slagter: ‘Troost en hoop’

Muziek heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld, in mooie en droevige momenten. Onlangs vertelde ik daarover aan Harry de Winter in zijn door MAX uitgezonden programma ‘Wintertijd’.

Ik groeide op in een streng gereformeerd gezin en werd al jong ondergedompeld in orgelmuziek en koorzang. Mijn vader was organist en thuis zongen we op zondag met het hele gezin uit Johannes de Heer (“’t Hijgend hert, der jacht ontkomen…”). Het geloof raakte ik kwijt, maar de muziek nooit. Samen met Harry nam ik de ‘soundtrack’ van mijn leven door, met onder meer The Beatles, Boudewijn de Groot en mijn favoriete zangeres Ilse DeLange. Muziek kan je emotioneren, hoop en troost bieden.

De Matthäus Passion kan dat als geen ander muziekstuk. Ik ben trots dat MAX op vrijdag 15 april weer de integrale registratie van de Matthäus Passion zal uitzenden om 12.10 uur op NPO 2. De Matthaüs Passion wordt op de indrukwekkende en traditionele wijze van Bach ten gehore gebracht door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van dirigent Ton Koopmans.

Ik zal persoonlijk de inleiding verzorgen. Van harte aanbevolen! Dat laatste geldt ook voor het mooie afscheidsinterview met de terminaal zieke Harry de Winter in het nieuwe nummer van MAX Magazine

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

2 Comments

  1. Juul, deze persoon woont in een GGZ-instelling. Besteed er maar geen aandacht aan. Gelukkig ook dat hij op een gesloten afdeling zit

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*