Blog Jan Slagter: ‘Met dank aan Frits Bom’

De Nederlandse televisie is schatplichtig aan de in 2017 overleden Frits Bom. Hij was immers als ‘De Ombudsman’ en ‘De Konsumentenman’ grondlegger van het genre consumentenprogramma. Daarmee heeft hij zeker bijgedragen aan het mondiger maken van de consument.

Bom werd razend populair met ‘De Vakantieman’ dat hij van 1990 tot 1996 op RTL 4 presenteerde. Vooral het onderdeel waarin vakantiegangers op een wereldkaart moesten aanwijzen waar ze hun vakantie vierden, was een groot feest. Minstens driekwart wees zelfs een verkeerd continent aan. Veel reizigers deden met de woorden ‘Vakantieman, gezellig he?’ ook nog velen de groeten aan Frits Bom.

Heugelijk nieuws: we komen met de ‘MAX vakantieman’! Vanaf 27 mei gaat Sybrand Niessen elke maandagavond om 20:30 op NPO 1 op zoek naar de oplossing voor kleine en grote problemen van vakantiegangers in binnen- en buitenland. Ook biedt ‘Max vakantieman’ diverse tips en gevarieerde rubrieken. Elke week gaan verslaggevers op pad voor een reistest. We nemen een kijkje bij de Nederlandse toeristische trekpleisters en we behandelen vragen van kijkers die door een deskundige beantwoord worden.

En, ja ook de befaamde landkaart keert terug!

3 Comments

  1. Flauwe en politiek correcte reactie misschien: “Zullen we er de vakantieMENS” van maken? Ik dacht dat de mannen hun vrouwen niet alleen als aanhangwagen achter zich aanslepen, als ze met vakantie gaan, toch?”

  2. Hallo Richard, de link waar je het over hebt in je reactie van vanochtend om 06:44 uur geeft bij mij een foutmelding (even copy/paste gedaan):

    ‘Pagina niet gevonden (404)

    Sorry, deze pagina bestaat niet. Misschien helpt zoeken.’

    Heb je deze link wel gecontroleerd voordat je je reactie ging plaatsen?

    Groeten Dennis

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*