Blog Jan Slagter: “Nóg meer Hendrik Groen”

Heeft u ook zo genoten van onze serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’? U was beslist niet de enige! Volgens Stichting Kijkonderzoek keken er per aflevering gemiddeld 2.374.000 mensen naar de twaalfdelige serie. En dat ondanks het late uitzendtijdstip!

‘Hendrik Groen’ is daarmee de best bekeken Nederlandse serie sinds februari 2011. Onder de MAX-doelgroep is het zelfs de populairste Nederlandse (drama)serie ooit: gemiddeld keken 1.914.000 vijftigplussers. De MAX-series ‘Dokter Deen’ en ‘Moeder ik wil bij de Revue’ staan als het gaat om kijkdichtheid onder vijftigplussers op plaats 2 en 3. ‘Hendrik Groen’ laat op de lijst van best bekeken Nederlandse series in de afgelopen tien jaar alleen ‘‘t Spaanse Schaep’ (2.460.000) voor zich. Nog altijd is ‘Baantjer’ de best bekeken Nederlandse serie allertijden, met een piek van 2.861.000 kijkers.

Dat de serie met Kees Hulst, Olga Zuiderhoek en André van Duin populair is, blijkt ook uit het hoge waarderingscijfer van 8,2. Nu weet u natuurlijk dat er van ‘Het geheime dagboek’ ook een tweede deel verschenen is. Na ‘Pogingen iets van het leven te maken’ kwam ‘Zolang er leven is’ uit. We gaan ons best doen, en dat gaat ons zeker lukken, voor een nieuwe serie. Maar u moet daarvoor nog wel wat geduld hebben. Zo moet er nog een scenario geschreven worden en – om maar een praktisch probleem te noemen – het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord waar de serie is opgenomen, is inmiddels gesloopt!

Bron: Max Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*