Blog Jan Slagter: ‘Mooi geweest’

Govert van Brakel (68) heeft voor het laatst ‘De Perstribune’ gepresenteerd. 42 jaar bij de Goeie Ouwe Radio, het is mooi geweest. ‘Mooi’ in de fraaiste betekenis van het woord”, schreef hij op Facebook.

Eerder werkte hij onder meer voor het ‘NOS Radio 1 Journaal’, ‘Met het Oog op Morgen’, ‘Langs de Lijn’ en ‘Hier en Nu’. Ook stond hij twee keer met de radiomicrofoon aan de finish van de Elfstedentocht. Oud-voetballer Klaas Nuninga en tekstschrijver/cabaretier Ivo de Wijs waren de twee gasten die hij zelf had uitgekozen om als laatste nog te interviewen in ‘De Perstribune’. Het werd een bijzondere uitzending, waarin De Wijs een prachtig sonnet voordroeg voor Govert (“Van Brakel, tussen politiek en goal / Volkomen met de radio verweven”).

De slotregels luidden: “Hij die zo vaak mijn oren heeft betoverd / Na deze zondag missen we ook hem / Wat zal de ether leeg zijn zonder Govert!” In een afscheidsmail aan zijn collega’s schreef Govert: “Ooit vroeg ik live in een uitzending van het ‘NOS-Radio1Journaal’ aan de toen in omroepkringen nog volstrekt onbekende Jan Slagter: ‘Meneer, waarom zou het u gaan lukken om toegang te krijgen tot het al zo druk beklante publieke bestel?’ Het antwoord weet ik niet meer. Maar dat het een succes geworden is staat vast.” MAX is hem veel dank verschuldigd, hij heeft het programma ‘De Perstribune’ groot gemaakt.

Dank je wel Govert!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*