Blog Jan Slagter: ‘Met pensioen?’

Vorige week ben ik 65 geworden. Met een smoesje werd ik naar Studio 5 op het MediaPark gelokt, waar tot mijn grote verrassing het voltallige personeel van MAX klaarstond voor een gezamenlijke feestelijke lunch.

De overval was compleet toen Martine van Os en Sybrand Niessen met mij opnamen maakten voor ‘Twee jaar later’. De video gaan we over twee jaar, als ik pensioengerechtigd word, terugkijken. Onder meer werd mij gevraagd wat ik de komende twee jaar nog wil bereiken. Vier dingen, antwoordde ik: een huisje aan het water, het vaarbewijs, een zwemdiploma en definitief stoppen met roken (ik ben nu terug van 40 naar 15 sigaretten per dag). 65… vroeger was je op die leeftijd uitgerangeerd. Mijn oom en tante liepen op hun 65ste hand in hand het bejaardenhuis in. Dat is nu wel anders; 65 is maar een getal. Ik voel me absoluut niet oud, werk nog zeventig uur in de week, maar heb ’s avonds wel baat bij een powernapje van een halfuur. Echt stoppen, daar moet ik niet aan denken. Mijn moeder zei altijd: “Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan.” Ik ervaar iedere dag nog heel veel plezier aan het werken bij MAX in een dynamische omgeving met veel jonge mensen. Ontspannen doe ik door met mijn gezin in een bootje te varen over de Loosdrechtse Plassen. Dat heb ik sinds een paar jaar ontdekt. Je maakt je hoofd ermee leeg en creëert ruimte voor nieuwe ideeën. Heerlijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*