Blog Jan Slagter: ‘In de prijzen’

Ik ben zo trots als een pauw dat twee MAX-coryfeeën in de prijzen zijn gevallen. En niet de geringste prijzen ook! De Zilveren Nipkowschijf is de oudste televisieprijs van Nederland en de Zilveren Reissmicrofoon is een radioprijs die al sinds 1966 wordt uitgereikt. De jury van deze prestigieuze prijzen is samengesteld uit mediajournalisten.

En die jury vindt dat dit jaar de Ere-Zilveren Nipkowschijf moet gaan naar André van Duin (71). De komiek verdient de oeuvreprijs omdat hij zichzelf bij MAX opnieuw heeft uitgevonden als presentator van ‘Heel Holland Bakt’ (plus ‘Smaakt naar Meer’) en als acteur in ‘Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen’. Tineke de Nooij (77) is juist altijd zichzelf gebleven. Zij kreeg de Ere-Zilveren Reissmicrofoon toegekend voor haar imposante loopbaan bij de radio die al in 1960 begon. Vanaf 2010 presenteert de radiolegende haar eigen ‘TinekeShow’ bij MAX. Volgens de jury gaat Tineke op een volkomen vanzelfsprekende manier met het medium radio om en presenteert zij “met power”. Deze radio-oeuvreprijs werd in haar ruim vijftigjarige geschiedenis slechts sporadisch uitgereikt.

Ik ben blij dat André en Tineke bij de MAX-familie horen en hoop dat beiden dat nog heel lang zullen blijven. Proficiat, kanjers!

Bron: Max Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*