Blog Jan Slagter: ‘Ik wil uitdrukkelijk niét fuseren’

[blog] Wellicht heeft u iets vernomen over een samenwerking tussen MAX en collegaomroep WNL. Hoe zit het precies? Omroep MAX heeft sinds 1 januari een nieuwe erkenning voor de komende vijf jaar.

Ook WNL heeft een erkenning gekregen, maar is als voormalige aspirant-omroep volgens de Mediawet verplicht een samenwerkingsomroep te vormen met een bestaande omroep. De afgelopen vijf jaar ondersteunde MAX WNL al op facilitair gebied. Dus het lag voor de hand om onze samenwerking te intensiveren.

MAX en WNL hebben nu de Stichting Samenwerkingsomroep MAX-WNL opgericht met mij en Bert Huisjes als bestuurders. Dit houdt vooral in dat MAX nog meer diensten voor WNL verzorgt. Denk aan fi nanciën, personeelszaken, juridische en bestuurlijke zaken en faciliteiten en studioverhuur. We blijven echter volstrekt onafhankelijke verenigingen, met ieder een eigen Raad van Toezicht, Ledenraad en directie. We houden ieder ons eigen budget en brengen ons eigen media-aanbod, zoals u dat van ons gewend bent en waarvoor we ook gescheiden intekenen bij de NPO.

Ik juich een open bestel met nieuwkomers toe. Maar ik wil uitdrukkelijk niét fuseren. MAX is en blijft een zelfstandige omroep met uniek aanbod op tv, radio en online voor onze eigen doelgroep. U hoeft dus absoluut niet bang te zijn voor een eenheidsworst op programmagebied. Ik ben wel blij dat we WNL op deze manier kunnen helpen.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

2 Comments

  1. Het is sowieso idioot om nieuwe omroepen toe te laten met de verplichting om later te fuseren met een bestaande omroep.
    Na de fusie besta je dan toch niet meer?

    Ben benieuwd wir er wil fuseren met 1 van die 2 nieuwelingen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*