Blog Jan Slagter: ‘Experiment’

Het coronavirus dwingt programmamakers tot allerlei aanpassingen en hun creativiteit leidt tot mooie, innovatieve oplossingen en verrassende uitzendingen.

Zo liet MAX de televisiekijker een exclusieve blik werpen achter de indrukwekkende façade van het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. We konden genieten van de pracht en praal van de paleiskamers en kregen een indruk van hoe het er tijdens de koninklijke ontvangsten aan toe gaat. Alleen voor mij en m’n kleine camerateam ging ook de poort van Keukenhof open, waardoor u thuis die schitterend aangelegde bloemperken kon bewonderen en wegdromen onder de klanken van prachtige muziek. En over enkele weken brengen we een gloednieuw programma, dat u vanaf uw eigen bank laat genieten van het Nederlandse landschap, de natuur, schitterende vergezichten, steden en dorpen.

Op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 juli zenden we om 17.05 uur op NPO 1 ‘MAX Mooiste Treinreizen’ uit. We rijden in de trein mee op de trajecten Almere-Zwolle, Vlissingen-Bergen op Zoom en Leeuwarden-Zwolle. Voor de buis is het alsof je zelf in de trein zit, naar buiten kijkt en daar het het afwisselende landschap aan je oog voorbij ziet trekken. Zonder commentaar, je hoort alleen de stem van de conducteur de stations aankondigen. Het is ultieme ‘slow tv’ en toen ik er bij ‘Op1’ iets over vertelde en een enkel fragment liet zien, werd er wat lacherig op gereageerd. Dat is vaak de reactie als je iets nieuws probeert. Ik denk dat we u met een dergelijk ontspannend programma in deze enge tijden een plezier doen. Doet u op uw beurt mij een plezier: ga ernaar kijken, ontspan en laat mij vervolgens weten wat u ervan vond.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*