Blog Jan Slagter: ‘Een monument voor Han’

Geschokt was ik door het telefoontje van de dochter van Han Peekel dat haar vader plotseling op zijn geliefde eiland Bali was overleden.

Normaal gesproken zou hij een plekje hebben gekregen in het overzicht ‘Zij die ons ontvielen in 2022’, dat u kunt vinden vanaf pagina 28, maar deze kanjer verdient het om apart herdacht te worden. We hadden bij MAX een heel goed contact met Han, die in zijn carrière meer dan 4.000 programma’s produceerde. Sinds 2009 presenteerde hij voor MAX ‘TV Monument’, waarin steeds een complete aflevering aan een bekende Nederlander of televisieprogramma wordt gewijd. Zo portretteerde hij tientallen tv-persoonlijkheden, van Joop van den Ende tot André van Duin. Ook maakte hij voor ons de documentaireserie ‘70 Jaar TV: Je Beste Vriend’, waarin hij veertig televisiemakers sprak, onder wie Peter R. de Vries. Helaas bleek dat Peters laatste interview te zijn geworden. Han werd landelijk bekend door het stripprogramma ‘Wordt Vervolgd’, waarin kinderen hun favoriete stripfiguur mochten nadoen en dat maar liefst 17 jaar werd uitgezonden. Als eerbetoon aan deze veelzijdige lieve man zenden we op eerste kerstdag (25 december om 22.43 uur op NPO 1) een ‘TV Monument’ uit met Han in de hoofdrol. Deze aflevering werd al eerder in het geheim door interviewer Rik Felderhof gemaakt. Dit heeft gevolgen voor de reeds ingeplande afleveringen van ‘TV Monument’ zoals die in deze gids vermeld staan. Ik noem Han weleens ‘het televisiegeweten van Nederland’; hij wist alles van tv en had een enorm goed geheugen. We missen je nu al, Han!

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

3 Comments

  1. Bedankt Jan (lul) voor deze zéér relevante informatie !! Het is te hopen dat jij nóóit 1 bonnetje onterecht hebt gedeklareerd . De lange arm van de Belasting dienst weet joyu te vinden !!! Bah !!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*