Blog Jan Slagter: ‘Duisternis en licht’

Namens alle medewerkers van MAX wens ik u een heel gelukkig en gezond 2016 toe! We hebben een bijzonder jaar afgesloten, waarin wij ons tienjarig bestaan vierden. Dat hebben wij zo veel mogelijk  samen met onze leden en trouwe kijkers en luisteraars gedaan.

 Dat feestelijke jaar werd helaas overschaduwd door inktzwarte maatschappelijke ontwikkelingen die een diepe indruk op ons allen hebben gemaakt. De escalerende oorlog in het Midden-Oosten eiste vele slachtoffers en bracht een vluchtelingenstroom van ongekende omvang op gang. De opvang van deze mensen in ons land leidde tot zeer felle botsingen tussen voor- en tegenstanders. Het oorlogsgeweld kwam opeens erg dichtbij door de laffe aanslagen in Parijs. Heel veel mensen zeggen dat de wereld in brand staat en praten elkaar angst aan. Ik denk dat we dat niet moeten doen. Haat bestrijd je niet met haat, maar met liefde. Duisternis bestrijd je niet met duisternis, maar met licht.

Laten we elkaar niet bang maken. Want wíj zijn die wereld. Wij kunnen het aan. Samen. Ik sprak pas een 101-jarige vrouw, die me zei: “Ik heb de Eerste Wereldoorlog overleefd en de Tweede, ik heb 9/11 meegemaakt en pas die verschrikkelijke aanslagen in Parijs, maar ik laat me niet bang maken!” Laten we oog blijven houden voor het onrecht in de wereld en laten we omkijken naar elkaar, hier en over de grens. Ik schaam me als ik een man van 85 die als mantelzorger zijn vrouw van 82 met MS verzorgt, hoor zeggen dat zijn vijf uur huishoudelijke hulp is teruggedraaid naar anderhalf uur. Een schande! Als Omroep MAX zullen wij ons ervoor blijven inzetten dat de zorg in Nederland goed geregeld is. Ook in 2016!

Ik wens u een heel gelukkig nieuwjaar!

Bron: Max Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*