Blog Jan Emous: ‘Lokale beleving.’

De overkoepelende organisatie van de lokale omroepen, de OLON, wil meer geld van de overheid. Reden: het kritisch volgen van de lokale overheden is van belang en dat kost nou eenmaal geld. Helemaal mee eens. Alleen: wie luistert en kijkt er naar al dat kritisch volgen? Dat weten we niet, want de OLON doet al heel lang niet aan luister- en kijkcijfers. Zou ik ook niet doen als die cijfers een beetje deprimerend waren.

Wel heeft de organisatie een paar jaar geleden een onderzoek laten uitvoeren naar ‘de beleving’ van de lokale omroepen. De beleving. Het stond er echt. Tja. Dat is in mijn beleving allemaal een beetje vaag. Misschien is er gewoon geen publiek voor de lokale omroepen meer. Misschien heeft zo’n klein landje als het onze al genoeg aan de regionale omroepen.

Als er dan al geld moet worden vrijgemaakt voor het in stand houden van kritische lokale journalistiek, dan lijkt het een goed idee om dat geld toe te kennen aan media die hebben bewezen dat ook te kunnen. Dat heeft met beleving niks te maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*