Blog Erik de Zwart: ‘Wintersport anno 2018’

Zoals vele landgenoten zijn wij ook op wintersport gegaan. Speelde het uitgaan in ski-oorden zich in de jaren 80 af in een omgebouwd café, anno nu zijn er moderne clubs om de jongelui naar binnen te lokken.

Op sommige plekken heeft dat Ibiziaanse vormen aangenomen. In Ischgl heb je zelfs een Pacha. Je kunt er voor (te) veel geld viptafels kopen en de champagne is buitensporig duur. Mijn dochters zijn zeventien en negentien, dus die willen ‘s avonds weleens wat anders dan yahtzeeën. In de lokale club verzamelen zich dan hun leeftijdgenoten – en een enkele dronken oudere die vergeten is na het aprèsskiën te eten. Bij het ontbijt werd de avond besproken en vooral mijn jongste dochter Jasmijn had zich geërgerd aan de dj’s. Ze draaiden alleen maar house en aan verzoekjes deden ze niet. Eindelijk kwam er een bekend deuntje voorbij, maar dat was in een remix, waardoor ze amper konden meezingen.

Toen ik vroeg om welk liedje het ging, kon ik ze melden dat papa de betreffende artiesten ooit had geïnterviewd: Annie Lennox en Dave Stewart. Sweet Dreams (Are Made of This) was een nummer 9-hit voor de Eurythmics in 1983.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*