Blog Erik de Zwart: ‘Wet Wet Wet vluchtte snel weg’

Als je een biertje gaat drinken in Amsterdam, is de kans altijd aanwezig dat je een Bekende Nederlander tegen het lijf loopt. Zeker nu een vlog je al beroemd maakt.

In de jaren tachtig was het nog heel bijzonder als je iemand tegenkwam die je weleens op tv zag. We hadden maar twee kanalen om naar te kijken. Ik presenteerde Nederland Muziekland en Countdown, goed voor miljoenen kijkers, en als je ergens naar binnen liep, was er altijd wel een slimmerd die dan ging vragen of het irritant was om herkend te worden. Daar antwoordde ik steevast op met: „Nou, het is dat je erover begint, maar tot op heden niet…!” Dan droop de persoon in kwestie snel af en kon je lekker met je vrienden rustig aan de bar iets drinken.

Dat was leadzanger Marti Pellow van de Schotse band Wet Wet Wet ook van plan toen hij met zijn kornuiten in de hoofdstad logeerde omdat ze voor tv optraden. Ze sliepen in het American Hotel aan het Leidseplein, dus gingen een biertje drinken in Café La Bastille. Maar ja, die kroeg zat elke avond afgeladen vol. Toevallig was ik er ook en zag ze binnenkomen. En meteen weer vluchten! Wet Wet Wet stond op nummer 1 in 1994.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*