Blog Erik de Zwart: ‘Soms moet je gewoon eigenwijs zijn.’

Popfestivals bezoeken vond ik altijd heel leuk, vooral als ik backstagekaarten kon regelen. Bij onze zuider- buren had je Torhout-Werchter, een tweedaags festival genoemd naar deze Belgische plaatsjes.

Je kunt het vergelijken met ons Pinkpop. Internationale popsterren konden zo makkelijker naar België worden gelokt omdat ze meteen voor twee concerten werden geboekt. Scheelde ook in promotiekosten. In 1984 zag ik Joe Jackson het complete festivalterrein in vervoering brengen met de beste nummers van zijn album Night and Day uit 1982 en Body & Soul dat dat jaar was uitgeko- men. Songs als Steppin’ Out en Real Men zijn juweeltjes. Jaren later kreeg ik een tape in handen met daarop de a-capellaversie van een nummer uit 1979: Is She Really Going Out with Him.

Ik informeerde bij de platenmaatschappij of ze dat nummer niet als single wilden uitbrengen. Daar kon geen sprake van zijn, het kwam van het album Live 1980-1986 en daar moest het maar bij blijven. Ik trok me daar niks van aan en begon het nummer veelvuldig tijdens de Volle Vrijdag van Veronica te draaien. Meteen kwamen er reacties van luisteraars die het fantastisch vonden. Uiteindelijk ging de platenfirma overstag en het resultaat was een nummer 3-hit in 1988. Soms moet je gewoon eigenwijs zijn.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*