Blog Erik de Zwart: ‘Samen met Supertramp in de Orient Express’

Een tijdje terug was ik in Parijs voor een radiobeurs. Alle kennis over het medium komt eigenlijk uit Amerika, de geboorteplaats van de muziekradio.

Toen wij nog elke dag een andere omroep hadden op Hilversum 3, kon je in New York al luisteren naar negentig (!) verschillende stations die allemaal – 24 uur per dag, 7 dagen per week – precies deden wat de luisteraars graag wilden horen. Inmiddels is het radiolandschap gelukkig ook bij ons een stuk beter geworden. Ik zat op mijn hotelkamer te mijmeren wat ik zoal op muziekgebied heb meegemaakt in Parijs. Ik ben er een keer naar Madonna geweest. Geweldig was dat, maar wat mij toch het meest is bijgebleven, is het interview dat ik deed met de leden van Supertramp in de Orient Express van Parijs naar Venetië.

Echt decadent was het: eersteklascoupé, gratis eten en drinken én een privéoptreden! Een paar jaar daarvoor had de groep het live-album Paris uitgebracht. Het was een muzikaal verslag van de tournee die hen ook in het Amsterdamse Olympisch Stadion bracht, waar weinig popconcerten zijn gegeven. Ik was erbij in 1980 en genoot van songs als Breakfast in America, een nummer dat in 1979 plek 16 in de Top 40 bereikte.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*