Blog Erik de Zwart: ‘Pak aantrekken in het toilet’

Als dj heb ik zo’n beetje alle zalen en discotheken in Nederland gezien. Honderdduizenden kilometers heb ik door ’t land gescheurd met mijn BMW.

Er zijn niet zo heel veel discotheken meer over. Vaak waren het toen al oude zalen, die vastzaten aan het café annex drankenhandel en natuurlijk altijd naast de kerk. Was wel makkelijk voor mij om in de pre-navigatie-tijd zo’n zaak te vinden. Het mooiste vond ik dat Kees Schilperoort, met wie ik De Stemband presenteerde, die zalen ook allemaal kende. Van zijn ‘schnabbels’ met onder andere De Boertjes van Buuten. Je moet wel wat ouder zijn om te weten wie dat waren.

Kleedkamers waren er in de meeste gevallen niet, dus een ander pak aantrekken moest in het toilet of het bezemhok gebeuren. Het mocht de pret allemaal niet drukken, want uiteindelijk ging ik het podium op om een Veronica Drive-in Show, een TROS Popformule Drive-in Show of een Marlboro Music Show te presenteren. En waar ik in de jaren tachtig steevast mijn ‘set’ mee begon was Relight My Fire van Dan Hartman, een nummer 3-hit in 1980.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*