Blog Erik de Zwart: ‘Neef Pieter slapper dan Koning Erik’

Sinds 2003 kan ik me samen met evenzoveel oudere jongeren steeds weer verheugen op een terugkerend prachtig bioscoopsprookje. Dan wordt de kleine Erik wakker en is hij terug in zijn ouderlijk huis waar op de vrije woensdagmiddag zijn kamertje werd omgetoverd tot ommuurde stad.

Een wandkast werd gedraaid: de open kant was voor de verdediger, de aanvaller moest met de keukentrap proberen om over de stadswallen heen te komen. Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot! Mijn neef Pieter was een geliefd tegenstander, niet in de laatste plaats omdat hij twee jaar jonger en dus slapper was dan Koning Erik. Zo’n heerlijk gevoel krijg je ook bij Pirates of the Caribbean. Wanneer Johnny Depp als bezopen kaperkapitein een stadje in rep en roer krijgt, en toch nog the good guy blijft.

Lang geleden veroverde hij zangeres Vanessa Paradis. Samen stichtten ze een gezin en kregen kinderen. Helaas liep dit sprookje verkeerd af en zijn ze niet langer bij elkaar. Johnny had wat geld nodig en bezorgde ons de nieuwste Pirates-film, Salazar’s Revenge. Vanessa kan gelukkig nog elk jaar de rechten opstrijken van haar hit Joe Le Taxi, nummer 27 in 1987.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*