Blog Erik de Zwart: ‘Mooie verhalen van zee’

Er is deze maand weer een mooi stukje ‘piraten’-geschiedenis in de boekwinkel terechtgekomen.

Mijn ouwe baas, grote voorbeeld en bovenal vriend Lex Harding heeft 4 cd’s vol weten te proppen met de mooiste liedjes die hij in zijn carrière is tegengekomen. En hij vertelt de bijpassende verhalen die door journalist Tjerk Lammers zijn opgetekend.

Sinds een paar jaar heeft hij ons al deelgenoot gemaakt van zijn muzikale voorkeuren via het on-line radiostation LX Classics, dat inmiddels ook te ontvangen is via DAB+. Stuk voor stuk juweeltjes voor de oren. De presentatie van het cd-boek vond plaats in het Nijkerkse 192 Museum. Er waren ook de nodige levende ‘museumstukken’ aanwezig: Willem van Kooten alias Joost den Draaijer, Jan van Veen en natuurlijk technicus Adje Bouman. Onder het genot van een hapje en drankje komen er altijd weer sterke verhalen over de tijd van het schip naar boven. Maar zoals Lex zelf vertelt in zijn boek, het was toen eigenlijk best wel braaf.

Tja, volgend jaar mag ik een boek presenteren. Ook met een paar cd’s erbij. En verhalen. Maar of die wel zo netjes zijn? Een van de liedjes uit Lex’ boek staat ook op mijn all-time-favorietenlijstje: Skylark met Wildflower, nummer 23 in 1974.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*