Blog Erik de Zwart: “Met twee bandrecorders in een Zwitserse hotelkamer”

Eind 1987 kwam Shattered Dreams uit, de eerste single van de Engelse band Johnny Hates Jazz. Clark Datchler was de frontman en schreef ook de meeste nummers.

Uiteraard moest de band op promotietournee en dat bracht ze naar de Countdown-studio in Bussum. Adam Curry was net vertrokken naar MTV in Amerika en Simone Walraven werd zijn opvolger. Ergens in het voorjaar van 1988 hadden wij met De Volle vrijdag van Radio Veronica een bijzondere locatie-uitzending. We streken voor een paar dagen neer in het mondaine Montreux in Zwitserland, waar een internationaal jazzfestival en een internationale muziekbeurs plaatsvond.

Bekende artiesten als Mel & Kim, The Beastie Boys, Taylor Dayne en ook Johnny Hates Jazz kwamen langs en wij konden ze allemaal interviewen. Ik zie Alfred Lagarde nog zo in een hotelkamer met twee bandrecorders aan de slag om die te monteren. Niks digitaal, gewoon tapes knippen en plakken! Na afloop ging ik naar de sauna en tot mijn schrik zaten Simone en Clark daar ook. Het was inmiddels een verliefd stelletje geworden! Johnny Hates Jazz scoorde een nummer 5-hit in 1988 met het mooie Turn Back the Clock.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*