Blog Erik de Zwart: ‘Lee is er ook bij!’

Een van de favoriete programma’s van tv-kijkend Nederland is Beste Zangers, bedacht door vriend en oud-collega van mij, Frank Timmer.

Hij begon op de onderste tree van de Showbizz-ladder als productie-assistent bij mijn popprogramma TROS Popformule en De Willem Ruis Show. Dat laatste programma eindi­gende helaas voor­tijdig, maar Frank maakte daarna serieus carrière. Hij stapte over naar het productieteam van Veronica’s Countdown, ging regisseren en stond aan de wieg van Bart de Graaffs BNN. Inmiddels is Frank getrouwd met Annette Barlo, heeft twee zoons en bestiert hij een mooi tv-bedrijf, met compagnon Clemens.

Beste Zangers is al sinds 2009 een van hun best lopende producties. Het wordt opgenomen op een bijzondere locatie op Ibiza. Dit jaar licht Jan Smit de muzikale doop­ceel van onder anderen Alain Clark, Tino Martin en Trijntje Oosterhuis. Opvallend is de aanwezigheid van Lee Towers, die je eigenlijk nooit bij dit soort programma’s ziet. De éminnce grise van de vader­landse showbizz staat zijn mannetje. Hij heeft dan ook een sterk repertoire.

Zijn grootste Top 40-hit was You Never Walk Alone, dat hét clublied van Feyenoord werd. Het kwam tot nummer 5 in 1976.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*