Blog Erik de Zwart: ‘Kijken naar een levende legende’

Het gebeurt niet vaak dat je levende legendes mag aanschouwen. Mij is het twee keer gelukt om een van de grootste muzikanten en com­ponisten van onze tijd te zien: Sir Paul McCartney.

De eerste keer dat ik hem ‘live’ zag, was in Las Vegas. Ik werkte bij Radio 538 en wij waren met onze klanten op reis. Het is de bedoeling dat je veel gokt in Las Vegas en daarvoor heeft men allerhande entertainment gecontracteerd. De grote hotels zijn een Disney-park op zich, sommige met achtbanen en al. Weer andere hebben grote theaters waar de groten der aarde optreden. Soms zelfs voor maandenlange concertreeksen, zoals Céline Dion.

Paul McCartney was er met zijn band en wij zaten op prachtige plekken midden in de zaal van het MGM Grand Hotel. Sommige van onze gasten waren de vijftig al ruim gepasseerd en werden er emotio­neel van toen Sir Paul een reeks van successen inzette. Dat is toch heerlijk, als je alle liedjes tijdens een concert kunt meezingen? Een paar jaar later kon ik hem weer zien, in GelreDome in Arnhem. En toen mocht ik met hem op de foto! Een van mijn favorieten blijft Band On The Run, nummer 4 in 1974.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*