Blog Erik de Zwart: ‘Ik was vastbesloten om dj te worden’

Halverwege de jaren 70 was ik vastbesloten om dj te worden. Er was één probleem, ik zat nog op school.

Door een vriend van mijn broer kwam ik er al snel achter dat een diskjockey, zoals dat toen nog officieel heette, altijd net iets meer aandacht kreeg van de dames dan ‘gewone stervelingen’. Dat sprak mij wel aan. Tijdens mijn middelbare schooltijd organiseerde ik vaak feestjes waar ik mijn kunsten kon vertonen. Dat ging natuurlijk ten koste van het studieresultaat; uiteindelijk was ik heel blij met mijn mavo-6 diploma. Een poging om naar de hts te gaan eindigde met… een mooi feest! Ik nam allerlei baantjes aan en in 1980 waagde ik de sprong: ik solliciteerde bij de Hilversumse omroep.

Eerst bij de KRO, want daar waren mijn ouders lid van. En – niet geschoten is altijd mis – ook bij de nog jonge Veronica Omroep Organisatie. Tot mijn verbazing kon ik direct bij beide beginnen! Veronica werd het natuurlijk en voor ik het wist had ik ook een tv-programma! Het heette Veronica Vandaag en kwam vanuit een Amsterdamse discotheek. Zo ging ik lachend van het ene naar het andere feest. Het Belgisch-Portugese zangeresje Lio trad toen op met haar nummer 3-hit uit 1981: Amoureux Solitaires. Oók een feestje.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*