Blog Erik de Zwart: ‘Ik raasde nog een extra rondje door de lucht…’

De laatste schoolvakantie zorgde ervoor dat ik samen met mijn oudste dochter en haar vriend weer eens afreisde richting Kaatsheuvel, voor een bezoek aan het leukste pretpark van Nederland: de Efteling.

De eerste keer dat ik er kwam moet ergens in de jaren 60 geweest zijn, met een schoolreisje. Daarvan kan ik me het sprookjesbos, de draaimolen en de speelvijver nog herinneren, en sindsdien is het alleen maar groter en mooier geworden. De eerste attractie die we wilden doen, was ook de nieuwste: de Baron. De rij viel heel erg mee en voordat ik het wist, hingen we boven een gapende afgrond. Om vervolgens met ongekende snelheid in de aarde te verdwijnen. Ik vind het prachtig. Uiteraard ‘deden’ we ook de Python.

Ik vertelde aan het jonge koppeltje dat ik ooit in de jaren 80 een live radioverslag had gedaan vanuit die achtbaan. Ik zie het nog zo voor me. De compacte zender tussen de benen geklemd en de microfoon stevig vasthoudend. En zo deed ik een aankondiging van een van de optredende artiesten op het grote evenementenveld. Benny Neyman zong zijn nummer 1-hit uit 1985 Waarom Fluister Ik Je Naam Nog en ik raasde nog een extra rondje door de lucht…

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*