Blog Erik de Zwart: ‘Gewapend met een gasbrander viel Joop Braakhekke meteen aan’

Net voor de jaarwisseling moesten we afscheid nemen van Joop Braakhekke, een van de meest markante persoonlijkheden van Nederland.

Joop was altijd de extravagante gastheer die sfeer bracht in saaie restaurants. De eerste keer dat ik hem meemaakte in die rol was in restaurant De Kersentuin in Amsterdam. Kerstdiner, met mijn broer en ouders. Joop had een speciale gast uitgenodigd, de operettezangeres die haar artiestennaam had ontleend aan de diva uit de Kuifjestrips: Bianca Castafiore. Tja, Joop kon weleens doordraven.

Zo ook toen hij bij mij thuis voor een tv-programma crème brûlée ging klaarmaken. Hij kwam in een soort gouden koets voorrijden. Gewapend met een gasbrander viel hij meteen aan, waardoor het rookalarm afging en de hele buurt dacht dat er brand was. Als ik terugdenk aan die sirene, hoor ik gelijk die zangeres van Joop weer. En herinner ik me ineens ook de samenwerking van een operazangeres en een popcoryfee. In 1987 nam Montserrat Caballé met Freddie Mercury Barcelona op. Het kwam toen niet verder dan plaats 34, maar na Mercury’s dood in 1992 werd de plaat opnieuw uitgebracht en toen bereikteie nummer 2.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

https://youtu.be/IHRd0R-uKHc

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*