Blog Erik de Zwart: ‘Feestje van de muziekindustrie’

Elk jaar viert de Nederlandse muziekindustrie de nodige feestjes waarbij getoost wordt op de successen van het voorgaande jaar.

In februari zijn er de Edisons, waarbij vooral de uitvoerende artiesten een pluim krijgen, de BUMA Awards in maart zijn er meer voor de mensen achter de schermen. De componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers staan dan in de schijnwerpers. In het futuristische Theater Amsterdam waren Ronnie Flex, Boef, Armin van Buuren en Martin Garrix de grote winnaars van het hedendaagse repertoire.

Daarnaast zijn er speciale awards voor klassieke muziek, radio- en tv-vormgeving en worden sommigen zelfs voor hun complete oeuvre beloond. Edwin Evers kreeg een Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de promotie van de Nederlandse popmuziek. Eric van Tijn en Jochem Fluitsma werden geëerd met een Lifetime Achievement Award. Ze schreven hits voor onder meer Mai Tai en de Dolly Dots. De prestigieuze Lennard Nijgh Prijs, vernoemd naar de tekstdichter van de hits van o.a. Boudewijn de Groot en De Dijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*