Blog Erik de Zwart: ‘Don’t Stop ’Til You Get Enough’

Michael Jackson wordt dezer dagen herdacht in een documentaire van Spike Lee. Hoe lukte het hem los te komen van zijn vader, zijn broers en platenlabel Tamla Motown?

Vader Joe hield zijn jongste zoon het liefste klein en deed daar heel rare dingen voor, vergelijkbaar met wat de bisschoppen van Wenen uithaalden met de Wiener Sängerknaben om hun stemmetjes zo hoog mogelijk te houden. Michael wist zich los te maken met het waanzinnige album Off the Wall. Met dat album vol hits werd hij een voorbeeld voor velen. Je vergeet nooit waar je zo’n muzikaal hoogtepunt voor het eerst meemaakte. Voor mij was dat aan boord van de vissersboot Z69 uit Zeebrugge in België, op weg naar het zendschip Mi Amigo, dat lag verankerd in de monding van de Theems.

Boven op de brug stond ik naast de kapitein. Het was donker op de Noordzee en we luisterden naar Radio Luxemburg, want ’s nachts zweeg het zendschip, mede om diesel te sparen. En die kwamen wij brengen. Met Michael Jacksons Don’t Stop ’Til You Get Enough ieder uur keihard uit het transistorradiootje knallend was het een extra spannend avontuur. Het werd een nummer 2-hit in 1979.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*