Blog Erik de Zwart: ‘De redding van Kim Wilde’

Je kon er bijna niet omheen: Kim Wilde brengt een nieuw album uit. Here Come the Aliens heet het en voor de gelegenheid komt ze ook voor een tournee naar ons land.

Het heeft even geduurd voordat Kim, 57 inmiddels, weer van zich liet horen. En dat had een reden. Als meisje van 21 werd ze in één klap wereldberoemd. Haar debuutsingle Kids in America werd in 1981 een grote hit in veel landen; in de Top 40 bereikte de plaat nummer 6. Het gevolg was een leven vol glitter en glamour. Maar helaas is er dan ook altijd een moment waarop dat ophoudt en de een kan daar makkelijker mee omgaan dan de ander. Kim kon er niet zo goed tegen en ging iets totaal anders doen: bloemen en planten waren haar redding. En ze trouwde met de acteur Hal Fowler, die ze had ontmoet toen ze een zeer verdienstelijke rol in de musical Tommy speelde.

Ik ben altijd wel een fan van Kim geweest en zag haar in het Londense West End. Zij en Hal kregen kinderen en Kim zette haar carrière opzij. Maar inmiddels is er dus weer tijd voor muziek! Uiteraard zal ze haar grote successen allemaal zingen als ze komt optreden, zoals deze, haar grote hit in Nederland: Never Trust a Stranger, nummer 4 in 1988.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*