Blog Erik de Zwart: ‘De muziek die uit de autoradio klonk’

In 1983 ging ik voor het eerst naar de VS, met mijn toenmalige vriendin Angela Groothuizen en twee vrienden, Willem en Wim. Toen was het reizen lang niet zo eenvoudig als nu.

We hadden tickets om in New York te komen, plus speciale tickets waarmee we ongelimiteerd door de VS konden vliegen, op voorwaarde dat we geen enkel traject twee keer zouden doen. Nou, dat werd een trip zoals Amerikanen Europa vaak bezoeken: ‘See America in 3 weeks’. Van NY naar San Francisco, met een huurauto naar LA via de prachtige Pacific Coast Highway. Waarbij we bijna zonder benzine kwamen te staan omdat dorpjes op de (papieren) kaart van de USA soms letterlijk drie huisjes zijn. Zonder tankstation.

Uiteraard bezochten we de Universal Studio’s. Daarna vlogen we naar Detroit, reden we nog even de grens met Canada over waar we een pretpark en popconcert bezochten. Dan ben je blij dat je in het vliegtuig terug naar huis zit en lekker kunt slapen! Wat alles nog mooier maakte, was de muziek die uit de autoradio klonk: The Doobie Brothers, The Motels en Billy Idol. Diens Eyes Without A Face was hier een bescheiden nummer 24-hit, een jaar later in 1984.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*