Blog Erik de Zwart: ‘Afdansen onder de klanken van’

Armin van Buuren, Sunnery James & Ryan Marciano, Martin Garrix, Afrojack… Het zijn de Nederlandse dj’s die ook dit jaar weer furore hebben gemaakt op partyeiland Ibiza.

Toen ik er zo’n 35 jaar geleden voor het eerst kwam, had het beroemde Café del Mar net zijn deuren geopend. De Pacha bestond al langer, want die club werd tijdens de Summer Of Love van 1967 geopend. De grootste (openlucht-)discotheek, The Privilege, heette toen nog de Ku (spreek uit als koe) en was gesitueerd rond een mooie villa met zwembad. Wereldberoemde dj’s had je er pas in 1985, toen Ron Brandsteder en Erik de Zwart er de Europese Miss Disco Queen-wedstrijd mochten presenteren.

Het werd een bijzondere week, met zeventig van de mooiste meisjes uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Op de klanken van de Top 40- hits van dat moment moesten de meisjes voor de jury in een mooi badpakje ‘afdansen’. Uiteindelijk won, hoe kon het ook anders, een Nederlandse. Ze zal vast en zeker hebben gedanst op Madonna’s hit Into The Groove, nummer 1 in de zomer van 1985. En daarna een verkwikkende duik in het zwembad hebben genomen.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*