Bert van Leeuwen presenteert vernieuwde zondagmorgen bij de EO

Vanaf zondag 9 januari vernieuwt de EO de zondagmorgen op NPO 2. Bert van Leeuwen presenteert die ochtend voor het eerst het nieuwe wekelijkse programma ‘EO Life’. In dit gloednieuwe ‘zingevingsmagazine’ ontvangt Bert gasten die komen vertellen over geloof, de kerk en hun persoonlijke verhalen. Ook klinkt er mooie inspirerende muziek.

‘EO Life’ wordt een toegankelijk programma met bevlogen mensen die geloof en kerk in onze samenleving handen en voeten geven. De EO wil zo op de zondagmorgen, aan de start van een nieuwe week, een brede doelgroep bedienen, inspireren en representeren.

Presentator Bert van Leeuwen: “Ik kijk echt uit naar het maken van dit programma! Het is een mooie afwisseling van gasten en muziek en een aantal vaste rubrieken. Ik hoop op mooie gesprekken met boeiende gasten over wat ze meemaken en geloven. Ik ben nieuwsgierig naar hun verhalen en ik hoop dat we deze in een ontspannen en gezellige sfeer kunnen presenteren. Zo zijn we met ‘EO Life’ hopelijk een mooi inspirerend startpunt van de week.”

Met de komst van ‘EO Life’ verdwijnen de verschillende losse programma’s die de EO tot dusver uitzendt op de zondagochtend. Zo verdwijnen zoals eerder aangekondigd de BEAM-kerkdienst, maar ook ‘Zie Je Zondag’, ‘Nederland Zingt Dichtbij’ en de zondagse uitzending van EO Metterdaad. Veel van de elementen van deze titels komen terug in ‘EO Life’. Met Bert van Leeuwen als presentator hoopt de EO een herkenbaar, inspirerend programma op de zondagmorgen te maken dat voor een breed publiek, christelijk en seculier, interessant en relevant zal zijn.

In het EO-magazine Visie licht directeur Arjan Lock de vernieuwingen op de zondagmorgen verder toe: “Het is een bewuste keuze om onze uitzendingen voor een grotere groep toegankelijk te maken, zonder het belang van de zondagochtend uit het oog te verliezen. Want het gaat nog steeds over God en het geloof. Soms is vernieuwing nodig om weer nieuwe mensen in aanraking te brengen met het geloof; precies waar de EO voor is opgericht. We zullen inspelen op actuele onderwerpen die ook met het kerkelijk leven te maken hebben. Denk aan een bezoek van de paus aan een vluchtelingenkamp; wat heeft dat ons als kerken en gelovigen te zeggen? Het zijn dit soort relevante vragen die aan bod komen in ‘EO Life’, dat we samen met de kerken maken. Zo kunnen we ook de vele mooie momenten uit het kerkelijk jaar beter een plek geven in onze uitzendingen.”

4 Comments

  1. Kan iemand mij eens vertellen waarom de zondagmorgen al jaren een ondergeschoven kindje is? Allerhanden programma’s over boeken, politiek en geloof zijn bestemd voor de zondagmorgen.

  2. Zonde dat ‘Zie je zondag’ verdwijnt. Het is een programma over het geloof, maar het wordt nergens opgedrongen. Tegelijkertijd leer je interessante mensen kennen en is de sfeer relaxed door de vriendelijke open houding van de presentatrice.

  3. En. wanneer horen we NPO radio 5 wat daar verandert op de Zondagmorgen ? Tom herlaar krijgt het tijdslot van Andries 8:00 9:00 en daarmee verdwijnt ook dus het programma groot nieuws. Blijft vroeg op 5 wel in zijn huidige vorm 6:00 8:00 bestaan ? Zoals altijd is de EO heel erg gesloten daarin. Ook toen Ron stoeltie plotseling vertrok werd er niks over vermeld in de media .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*