Bert Huisjes (WNL) verwacht meer betaalde gastoptredens

Foto: Roland J. ReindersOmroep WNL-baas Bert Huisjes (WNL) verwacht dat nadat bekend is geworden dat Peter R. de Vries geld voor talkshowgastoptredens vraagt er ook veel andere talkshowgasten geld gaan vragen voor hun optredens.

Huisjes: “Er zijn genoeg showbizzsterren die gaan zeggen: ‘Jullie willen mij toch? Dan betaal je mij maar!’ Je moet uitkijken dat we niet checkbook journalism krijgen.”,  “Je krijgt schuivende panelen. Als andere gasten aan tafel denken: als hij €2.500 krijgt, waarom ik dan niet, ik ben toch ook een goede gast?”

De WNL-omroepbaas gaf in het programma Mediaforum op Radio 1 aan dat hij zelf geen problemen met het betalen voor specifieke gastoptredens heeft. Volgens hem leveren veel van deze personen een grote bijdrage aan de kwaliteit en de kijkcijfers van het programma. De optredens zijn volgens hem meestal meer in het voordeel van het programma dan de deelnemers zelf. Na verluid ontvangt Peter R. de Vries €2.500 per gastoptreden. Veel programma’s werken enkel met een onkostenvergoeding. Deelnemers aan het Mediaforum mogen een factuur sturen voor 100 euro per uitzending.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*