Ben Liebrand Grandmix op Radio Veronica

Oud & Nieuw met Ben Liebrand, Juri V, Silverius en DJ Jean.

Aan het eind van 1983 gebruikte Liebrand zijn wekelijkse radio-uur om een mix ten gehore te brengen van een groot aantal korte fragmenten van dansplaten van het afgelopen jaar. Het maken van jaarmixen was geen nieuw idee (Disconet en de Disco Mix Club deden dit al) maar de lengte van een uur was wel uitzonderlijk. Deze jaarmixen werden een traditie en kregen later de naam Grandmix. In 1992 maakte hij (voorlopig) zijn laatste Grandmix, omdat dit project te tijdrovend werd.

In 1998 werden er op de nl.muziek newsgroup regelmatig verzoekjes geplaatst door Grandmix-fans die een of meer uitzendingen hadden gemist of die uitzendingen hadden opgenomen op cassettebandjes en nu op zoek waren naar de ontbrekende seconden tussen “kant A” en “kant B”. Toen Liebrand erachter kwam dat er zoveel Mixfreaks waren, benaderde hij Radio 538 en alle Grandmixen werden in het volgende jaar op die zender herhaald in maandelijkse afleveringen van januari tot oktober. Sinds 1999 is de Grandmix weer een jaarlijkse traditie, maar nu duurt de mix 3 uur, waardoor de fragmenten iets langer kunnen zijn. De Grandmix komt door dit 3-uurs-formaat nu ook uit op audio-cd, iets dat niet mogelijk was (en is) voor de eerdere mixen, vanwege het verkrijgen van de benodigde rechten én het feit dat één enkele cd met 100 artiesten een buitengewoon hoge licentie- en Buma-Stemra-afdracht met zich mee zou brengen. Dit jaar is de legendarische Grandmix van Ben Liebrand te horen via Radio Veronica 
Veronica’s Mastermixer Ben Liebrand heeft de grootste dance hits van 2014 voor je op een rij gezet in de Grandmix 2014. 

Die legendarische mix hoor je natuurlijk bij Radio Veronica, op oudejaarsavond vanaf 18:00 zonder reclame en nieuws tussendoor. Daarna zijn er de mixen van Juri V, Silverius en DJ Jean te beluisteren.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*