Beleidsadviseur Jeugd en Media (NICAM)

Werk je graag op beleidsniveau en vind je het leuk om in een korte lijn als ‘inhoudelijke sparringpartner’ samen te werken met de directeur-bestuurder? Beschik je over een vaardige pen? Passen de woorden proactief en hands-on bij jou? En raak je enthousiast van onze missie? Dan maken we graag kennis met je!

De functie

Het speelveld van het NICAM is dynamisch. De opkomst van nieuwe mediaplatformen brengen nieuwe vraagstukken en dilemma’s mee. In de recent ontwikkelde meerjarenstrategie van het NICAM zijn ambities geformuleerd die in samenwerking met verschillende stakeholders verder uitgewerkt moeten worden in beleidsvoorstellen, projectplannen en subsidieaanvragen. Als beleidsadviseur ben je – samen met collega’s – verantwoordelijk voor die uitwerking en ondersteun je de directeur-bestuurder bij de uitvoering van de meerjarenstrategie. Je schrijft voortgangsrapportages en speelt een actieve voorbereidende rol in de tripartiete samenwerking tussen het NICAM, het Commissariaat voor de Media en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Je kent de belangrijke inhoudelijke dossiers, monitort de Europese en de Nederlandse wetgeving en vertaalt deze naar het NICAM. Je voert tevens het secretariaat van de (maatschappelijke) adviescommissie en de raad van participanten, twee belangrijke adviesorganen van het NICAM.

Jouw talenten

Voor deze functie zoeken wij een collega met beleidsmatige ervaring, bij voorkeur op het terrein van digitalisering, sociale media en/of mediawijsheid. Een prettige persoon in de omgang, passend bij de informele cultuur, waarin praten over films, games en YouTube dagelijkse praktijk is. Ook schrik je niet terug voor hands-on regelzaken: NICAM is immers een kleine organisatie, we doen het met elkaar!

Competenties

  • Je hebt analytische vaardigheden: je kunt complexe informatie snel en goed ordenen, hebt oog voor sociale en politieke gevoeligheden, je kunt verbanden leggen tussen ontwikkelingen.
  • Je bent een echte teamspeler: je hebt oog voor het gemeenschappelijke doel en handelt daar ook naar. Je stemt je werk goed af met de directeur-bestuurder en je collega’s.
  • Je werkt gestructureerd en bezit een goed beoordeelingsvermogen. Flexibiliteit is geen punt voor jou als de situatie daarom vraagt.
  • Je bezit een ijzersterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Het schrijven van beleidsnotities en projectplannen gaat je gemakkelijk af.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur op het terrein van digitale media.
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een (semi-)publieke organisatie.
  • Je hebt affiniteit met de bescherming van jeugdigen op audiovisuele media.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Ons aanbod

Bij het NICAM hanteren wij een 38-urige werkweek. Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris. Je krijgt 200 vakantie-uren bij een full-time aanstelling. Wij bieden je een uitdagende baan binnen een informele en jonge organisatie. Samen met jouw collega’s draag jij op actieve en innovatieve wijze bij aan onze organisatiedoelstellingen. Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring en opleiding tussen € 3.359,59 en € 5.284,04 bruto per maand op basis van 38 uur per week.

Over NICAM

Het NICAM is de organisatie achter Kijkwijzer en PEGI en heeft als missie om kinderen te beschermen tegen schadelijke beelden op audiovisuele media. Dit doet het NICAM door ouders en kinderen te informeren over de mogelijke risico’s van het kijken naar films, televisieprogramma’s en het spelen van games. Het NICAM werkt binnen deze doelstelling met vier belangrijke stakeholders; de audiovisuele branches, de wetenschap, ouders & kinderen en de overheid. Een heel actuele ontwikkeling is de classificatie, het toezicht en publieksvoorlichting met betrekking tot aanbieders op Video on Demand en Video Sharing Platforms als Netflix, YouTube en TikTok. Daarmee werkt NICAM in een Europees speelveld. Vanuit Hilversum werken we met een team van circa 18 collega’s aan de ontwikkeling van onze dienstverlening.

Solliciteren

Heb jij interesse? We zien je sollicitatie graag uiterlijk 22 mei 2023 tegemoet! Stuur je CV met motivatiebrief naar directeur-bestuurder Tiffany van Stormbroek van het NICAM via sollicitatie@nicam.nl. Een antecedentenonderzoek en/of online screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatie procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*