Beeld en Geluid en COMM gaan nauw samenwerken

Beeld en Geluid en COMM uit Den Haag hebben besloten nauw te gaan samenwerken, waardoor twee verwante collecties met elkaar worden verbonden. 

Vorige week is de bestuurlijke samenwerking bekrachtigd. Het bestuur van COMM wordt ingevuld door de bestuurder van Beeld en Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer. Tom De Smet van Beeld en Geluid wordt de algemeen directeur. De huidige directeur Adriaan Wagenaar en adjunct-directeur Sarah-Jane Earle worden respectievelijk zakelijk directeur en hoofd museale zaken.  

Volgens Beeld en Geluid past deze krachtenbundeling prima binnen het vernieuwingstraject. Het doel ervan is om bij te dragen aan meer mediawijze en open samenleving.

Het belang van communicatie en de rol van de media vormen een logische aanleiding voor de twee om te gaan samenwerken. Met de fusie van het Persmuseum twee jaar terug deed Beeld en Geluid al een stap in deze richting.

Samen met de COMM-medewerkers wordt gewerkt aan een nieuwe programmering. COMM wordt een plek waar publiek, scholen, onderzoekers en professionals mediabronnen kunnen raadplegen, met elkaar in debat kunnen gaan en bijvoorbeeld ook workshops kunnen volgen.

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*