Beeld & Geluid lanceert audiostreaming en ondertiteling in Mediamuseum

Beeld & Geluid lanceert in de Week van de Toegankelijkheid twee toevoegingen aan het in februari geopende Mediamuseum, speciaal voor mensen met een auditieve of visuele beperking. Vanaf heden kun je bij de meer dan vijftig audiovisuele interactives in het museum het geluid via je eigen koptelefoon of gehoorapparaat streamen. Daarnaast is het mogelijk ondertiteling bij alle fragmenten aan te zetten. Met deze toevoegingen zet Beeld & Geluid een stap in het verder toegankelijk maken van het kleurrijke pand in Hilversum voor alle bezoekers.

Bij binnenkomst in het Mediamuseum maak je een zogeheten Mediaprofiel aan, op basis van vragen over jezelf en jouw voorkeuren. Hierbij kun je nu ook aangeven of je behoefte hebt aan audiostreaming of ondertiteling bij alles wat je tegenkomt in het museum. Zodra je dan bij een van de interactives komt, zal de betreffende interactive op basis van je Mediaprofiel herkennen of audiostreaming en/of ondertiteling geactiveerd moet worden. Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens je bezoek aan het Mediamuseum je voorkeuren met betrekking tot audio en ondertiteling aan te passen. Start je bijvoorbeeld je museumbezoek zonder audiostreaming, dan kun je dit via de Mediamuseum-app later altijd nog omzetten naar geluid afspelen via koptelefoon of gehoorapparaat. Ditzelfde kun je ook doen met ondertiteling. “Beeld & Geluid zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen, zeker als het gaat om leven in media. Met deze aanvullingen in het nieuwe Mediamuseum hopen we voor iedereen de toegankelijk nog verder te vergroten”, aldus Karen Drost, Manager Museum.

Naast de lancering van audiostreaming werkt Beeld & Geluid op de achtergrond verder aan andere manieren om het Mediamuseum en de rest van het gebouw toegankelijker te maken. Zo volgt binnenkort in samenwerking met Bartiméus Fonds de toevoeging van eZwayZ, een app die het voor mensen met een visuele beperking mogelijk maakt om zelfstandiger door het gebouw van Beeld & Geluid te navigeren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*