Bas Haan van Nieuwsuur journalist van het jaar

Bas Haan, verslaggever van televisieprogramma Nieuwsuur, is door het vakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2015. Haan krijgt de prijs voor zijn primeurs en meer dan uitstekende berichtgeving over de Teeven-deal. Als gevolg daarvan traden minister Ivo Opstelten, Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en staatssecretaris Fred Teeven af.

De jury bekroonde Haan vanwege zijn enorme vasthoudendheid, zijn zorgvuldigheid en vanwege het maatschappelijke belang van zijn onderzoek. “Hij liet de kijker zien dat de overheid in dit geval de beeldvorming liet prevaleren boven de werkelijkheid. Hij legde pijnlijk de machinaties van de politieke kopstukken in deze zaak bloot”.

“In dit geval wilden de bewindslieden de beeldvorming het van de waarheid laten winnen. Dat is niet gelukt”, aldus de journalist. Hij dankte zijn redactie voor de steun. “Ik ben blij en dankbaar dat Nieuwsuur ervoor kiest om dit soort tijdrovende onderzoeksjournalistiek maximaal te steunen en mogelijk te maken”

Haan neemt woensdag 3 februari de prijs in ontvangst. Dat gebeurt in de raadszaal van de gemeente Hilversum met burgemeester Pieter Broertjes als gastheer. Het is dit jaar de 10de keer dat de prijs wordt toegekend.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*