Barend van Deelen in DWDR: “Ik was niet meer gelukkig bij 538”

Deze week praten Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met het team van 3FM’s nieuwe middagshow Barend & Benner: Barend van Deelen, Nellie Benner en Jelmer Gussinklo. Een lekker láng gesprek over de liefde voor radio, de ruimte voor ‘andersdenkenden’ op de zender en de ‘vibe’ van het nieuwe 3FM.

In deze preview vertelt Barend hoe zijn overstap van Radio 538 naar 3FM tot stand kwam.

De complete inhoud van aflevering 98:

 • Barend vertelt waarom hij dit 3FM (met veel 538-dj’s) héél anders vindt dan de concurrenten. Nellie (‘links’?) vertelt hoe zij als tegenwicht van Barend (‘rechts’?) elkaar toch vinden en hoeveel ruimte Barend geeft aan andersdenkenden. Zelfs Jelmer wordt nu ‘rechts’ gevonden door de 3FM-luisteraar?!
 • Waarom stunt hun programma met dure en (niet bepaald groene) prijzen? En hoe een streng religieuze opvoeding bij Barend doorwerkt.
 • Waarom Barend vindt dat Harm nog steeds religieuze einde-der-tijden visioenen heeft en de klimaatcrisis voor hem maar een bijzaak is. En waarom hij überhaupt veel (politiek) nieuws nu mijdt en niet meer op Twitter overal een mening ventileert.
 • En hoe de show op 3FM uitpakt en hoe hij zich op het Glazen Huis van Serious Request 2022 heeft voorbereidt. Dat en nog heel veel meer in deze openbare evaluatie van bijna drie maanden publieke popradio anno 2022.
 • Pal tegenover Barend & Benner staat vanaf 2023 nóg een POWNED-show op Radio 2, want Ruud de Wild winkelt een deurtje verder en zit nu ook bij die tegendraadse omroep.
 • Ondertussen is Radio 538 deze maand echt 30 jaar oud. Mist Barend z’n ouwe cluppie al?
 • Opvallende radio: Ilhame Ajouaou van 3FM belt de afzender van een dickpick live on air!
 • ‘Met Het Oog Op Morgen’-stem Hans Hogendoorn bekende bij Arjan op Radio Veronica bij het Oog afgedankt te worden maar de NOS trok dat voornemen snel weer in. Hans mag nog even blijven. Jeuj!
 • Ron Brandsteder is op NPO Radio 5 nét live radio aan het maken als Oranje tijdens het WK in de kwartfinale staat. Zo wordt deze veteraan Ron opeens sportverslaggever!
 • Voor deel 6 van het Grote Ochtendshow Onderzoek zoomen we in op het dilemma van de reclame-nieuws-weer-verkeer-reclameblokken rond het hele uur. Want als je net voor of na 8.00 uur je radio aanzet en je wil géén of juist wél nieuws, naar welke zender kun je heenvluchten als je al lange reclameblokken wil omzeilen? Een spoedcursus radio-zappen in prime time op Qmusic, Radio 10, Radio 538, Radio Veronica, NPO 3FM en NPO Radio 2.
 • In het blooperblokje: Barend & Benner bloopers, met duiding van het team zelf. En: Natasja Gibbs kent het schema van haar eigen programma nog steeds niet en Daniël Dekker luistert in de NPO Radio 5-studio tijdens een kerstplaat zelf naar stoute plaatjes.
 • Syb + kerst = konijnen.
 • En tot slot: Jan Paparazzi (Sterren.NL) bepleit meer aandacht voor thema kanalen. Zoals… eh… SterrenNL?


In de extra lange kwartier durende (!) bonusshow deze week praten nog uitgebreid verder met Barend, Benner en Jelmer: we vullen het ‘radiovriendenboekje’ met hen in. Verder feliciteren we Gerard Ekdom met zijn 24-jarige jubileum op de nationale radio. Zelfs John de Mol doet mee! Plus de uitreiking van de Philip Bloemendal Prijs aan Stephan Komduur op NPO Radio 1. En een briljante blooper van zanger Harrie Jekkers, te gast bij Het Oog op NPO Radio 1. Om in te blijven stikken!

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*