AVROTROS viert Tussen Kunst en Kitch-jubileum met app

Hoeveel is dat kleine, onooglijke schilderij waard dat al jarenlang achter een kast op zolder verstopt staat? Is die glimmende, overdadige armband kunst of kitsch? En iets dagelijks als een peper- en zoutstel, dat kan toch nooit veel waard zijn? Al 35 seizoenen lang gokt Nederland vanaf de bank mee met de experts van Tussen Kunst en Kitsch. Om het jubileum te vieren wordt bij de start van het seizoen op 26 september een app gelanceerd waarmee kijkers het tegen elkaar kunnen opnemen. Wie weet het expertniveau te behalen? Daarnaast presenteert Frits Sissing op 17 oktober een feestelijke uitzending vanuit het Rijksmuseum, iets wat in de 35 seizoenen niet eerder voorkwam.

Meespelen via de app
Liefst 1300 objecten uit de afgelopen jaren zijn in de app terug te vinden. Kijkers kunnen tegen elkaar spelen en raden hoeveel een bepaald object waard is. Hoe meer goede schattingen, hoe hoger de speler scoort op de expertladder. Over alle objecten worden leuke feitjes en weetjes vermeld. De voorwerpen die Frits Sissing samen met de experts in de eerstvolgende uitzending aan de grote tafel behandelt, zijn exclusief een week eerder al in de app terug te vinden. In de uitzending is dan niet alleen de taxatie van de expert te horen, maar zien kijkers ook meteen welke op waarde Nederland het object getaxeerd heeft.

Unieke opname in het Rijksmuseum
Het seizoen wordt extra feestelijk met een speciale uitzending vanuit het Rijksmuseum, die op 17 oktober te zien is. Nooit eerder streek het team neer in het Rijksmuseum in Amsterdam. Bezoekers laten tussen Hollandse Meesters als Rembrandt en Vermeer hun schatten van zolder taxeren. De grote tafel waar de belangrijkste vondsten worden getaxeerd, staat pal voor de Nachtwacht. Daar bespreken de experts met Frits Sissing een bijzonder Boeddha-beeld, een uniek en onbekend zelfportret van Wouterus Mol en een tinnen kan die voor expert Jan Beekhuizen een hoogtepunt uit zijn 23-jarige Tussen Kunst en Kitsch carrière vormt.

Het 35e seizoen start met een uitzending vanuit het Dordrechts Museum. Daarna nemen de experts plaats in onder andere het Nationaal Militair Museum, De Museumfabriek, Museum het Valkhof, het Gallo-Romeinse Museum Tongeren en het Frans Hals Museum.

Tussen Kunst en Kitsch, vanaf 26 september om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

Meer informatie over de app vanaf 26 september op www.avrotros.nl/tussen-kunst-en-kitsch/app/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*