Avrotros tekent protest aan bij EBU

AvroTros heeft aangekondigd bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aan te tekenen tegen de diskwalificatie van Joost Klein tijdens het Eurovisie Songfestival. Dit maakte algemeen directeur Taco Zimmerman bekend tijdens de uitzending van EenVandaag op zaterdagavond.

Zimmerman bevestigde dat ondanks de pogingen om Klein alsnog aan de finale te laten deelnemen, de EBU de diskwalificatie heeft gehandhaafd. “We hebben er alles aan gedaan om Joost op het podium te krijgen vanavond,” zei Zimmerman. Ondanks voorstellen voor publieke excuses en een verklaring, bleef de EBU bij haar besluit.

De directeur uitte zijn frustratie over de situatie en noemde de diskwalificatie “buitenproportioneel”. Klein werd gediskwalificeerd nadat hij een dreigende beweging naar een camera maakte, omdat hij niet gefilmd wilde worden. “Maar meer dan dat ook niet,” aldus Zimmerman.

Joost Klein is volgens Zimmerman “ontzaglijk verdrietig” en zwaar teleurgesteld door de gang van zaken.

5 Comments

 1. AvroTros moet niet zeuren, want cancelen om niks is de staatsomroep over het algemeen niet vreemd.
  Volgend jaar ESF naar de commerciëlen, dan hoeft de argeloze burger er niet meer gedwongen aan mee te betalen en Joost wederom afvaardigen.

  • het is van de ebu, dan moeten de commerciëlen daar eerst lid van worden. volgend jaar gewoon een punk act sturen of de dikke lul band

 2. Vraagje zou Israël volgend jaar worden uitgesloten van deelname aan songfestival. Zoveel beveiliging, demonstraties, afkeur van het publiek in de zaal. Weinig shots van het publiek tijdens haar deelname. Andere deelnemers hadden ook kritiek op Israël. Songfestival verbindend? Meer polariserend.

  • Antisemitisch sentiment, beetje? Israel is lid van de EBU en mag gewoon meedoen. Zangmeisjes hebben niks met Gaza te maken en het is ziek dat zoveel mensen individuen koppelen aan een vreselijke oorlog om de simpele reden dat ze Israelisch of joods zijn.

 3. Het songfestival is in de jaren 90 “gekaapt” door laten we maar zeggen anderen.
  Niet meer meedoen dan maar. Misschien iets voor OUTtv ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*