AVROTROS Pride Award 2022 naar Thorn de Vries

Acteur Thorn de Vries is de winnaar van de AVROTROS Pride Award 2022. Live in de uitzending van Pride Amsterdam – Canal Parade 2022 op NPO 1 ontving de LHBTIQ+-held de award vandaag uit handen van jurylid Jeangu Macrooy. Het is het derde jaar dat AVROTROS deze award uitreikt aan iemand die zich afgelopen jaar heeft ingezet voor de LHBTIQ+-community.

De winnaar is gekozen door een jury bestaande uit Winston van Niel (bestuurslid COC), Jeangu Macrooy (singer-songwriter) en Nicolaas Veul (documentairemaker en presentator).

De jury over de winnaar
‘’Met de benoeming van Thorn de Vries vieren we de volgende stap in de LHBTIQ+ emancipatie. Als non-binair icoon is hen op verschillende platforms zichtbaar: in de jeugdserie SpangaS, als co-host van de podcast Couple Goals en als schrijver van het boek FAQ Gender. Het is diens missie om mensen meer te leren over genderidentiteit en Thorn doet dit met lef, durf en een aanstekelijke openheid. Dat is bewonderenswaardig, want daar is moed voor nodig.

Thorn loopt op de troepen vooruit en is daarmee een rolmodel voor velen. Een mooi voorbeeld hiervan is de grensverleggende seksscène in de film Anne+. Door unapologetic te zijn voor wie die is nodigt Thorn mensen uit om vrijer te zijn in de genderidentiteit en eigen seksualiteit. Met diens veelzijdigheid is Thorn een belangrijke educator, zowel binnen als buiten de LHBTIQ+ gemeenschap. Thorn is een lichtend voorbeeld voor de nieuwe generatie.’’, aldus de jury.

Ontwerper Pride Award 2022
De Pride Award wordt ieder jaar ontworpen door een kunstenaar uit de LHBTIQ+-gemeenschap. Deze editie is de prijs vormgegeven door kunstenaar Yamuna Forzani. De award is onderdeel van Forzani’s ‘Love Revolution’-project, waarvoor de kunstenaar renaissance-kunstwerken opnieuw creëerde met een queer touch. “Love Revolution en de award staan voor vele felle kleuren, versieringen, glitters en is echt over de top. Precies wat de Pride voor mij betekent”, aldus Yamuna.

4 Comments

    • heb toch liever een usb stick of externe harde schijf met muziek, lekker makkelijk meenemen in je binnen zak en geen gesjouw maar met koffers vol cd’s of lp’s van disco naar disc, kroeg naar kroeg,,,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*