Art Rooijakkers duikt in roerige leven van Amy Winehousse

Voor het programma Club 27 blikt Art Rooijakkers terug op het roerige leven van Amy Winehouse. Voor het programma Club 27 reist de presentator af naar Londen waar hij met familieleden en vrienden van de zangeres praat om antwoorden te vinden op al zijn vragen. Had haar dood voorkomen kunnen worden? Was het opzet of een ongeluk? En wat heeft die magische leeftijd, 27, met haar dood te maken?

Amy Winehouse werd vier jaar geleden (23 juli 2011) levenloos aangetroffen in haar appartement in London. De jazz- en soulzangeres zou zijn gestorven aan de gevolgen van alcoholmisbruik, maar er wordt beweerd dat zij zelf ooit voorspelde dat ze zou sterven op haar 27e en daarmee lid zou worden van de beruchte club 27: een groep bestaande uit legendarische en zelfdestructieve poplegendes zoals Kurt Cobain, Brian Jones en Jimi Hendrix, die allen op hun 27e overleden. 

Winehouse brak in 2003 in eigen land door en beleefde grootse internationale successen. In haar korte carrière liet ze drie albums na en een fraaie reeks live-opnames. In Southgate, Noord-Londen zoekt Art Amy’s moeder Janis Winehouse op. Daarnaast spreekt hij onder anderen met tattoo artist en goede vriend Henry Hate, Amy’s haarstylist Alex Foden en BBC-muziekjournalist Lou Thomas.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*