Arrangement voor dementerenden in Beeld en Geluid

Een bijzonder arrangement in Beeld en Geluid. Medewerkers krijgen een speciale training voor de omgang met mensen met dementie, waardoor alzheimerpatiënten uit de Gooi- en Vechtstreek in het instituut herinneringen kunnen ophalen aan vroeger.

Ze krijgen dan samen met mantelzorgers herkenbaar archiefmateriaal te zien, waardoor herinneringen kunnen bovenkomen. Zoals bekend is Beeld en Geluid op het Mediapark o.a. een collectief geheugen voor Nederland als het gaat om geluid, foto’s en televisiebeelden.

Geheugen
Tijdens de Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april stelt het instituut het geheugen centraal. Wat onthoud je en waarom? Wetenschappers , onder wie Erik Scherder(zie foto) vertellen erover tijdens gratis lezingen, verder zijn er filmprogramma’s en archiefbeelden uit de regio te bekijken.

Die archiefbeelden kunnen ervoor zorgen dat de alzheimerpatiënten uit de regio persoonlijke belevenissen weer boven kunnen halen. Dat is ook het uitgangspunt voor activiteiten tijdens de Museumweek. Binnenkort wordt bekend hoe patiënten en mantelzorgers zich kunnen aanmelden of aangemeld kunnen worden. (foto Paul Ridderhof)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*