Arno Otto (RTL Nederand): ‘Wij hebben een open distributiestrategie’

RTL Nederland is op gebied van digitale innovaties ‘front runner’ in de Hilversumse mediawereld. Spreekbuis.nl stelde vijf vragen aan Managing Director Digital Arno Otto.

Videoland is sinds kort voor 100% van RTL. Naast de VOD-dienst bestaat Videoland ook nog steeds uit tientallen videotheken? Zijn jullie daar nu franchise-gever van?
Nee, dat staat helemaal los. Wij zijn alleen eigenaar van de VOD-dienst.

Naast Videoland heeft RTL ook nog RTLXL. Kunnen we nog op korte termijn nog een integratie van deze twee titels verwachten?
We bouwen op dit moment stevig door aan zowel Videoland als RTL XL, maar er zijn geen plannen om deze twee platformen in elkaar te schuiven. Het aanbod is echt gericht op verschillende doelgroepen. Videoland richt zich op de liefhebber van films & series en RTL XL richt zich meer op de tv-kijker die een breed tv-aanbod wil terug kijken of vooruit kijken en die tijdens lineaire uitzendingen een second screen ervaring zoeken.

NLziet, de gezamenlijke VOD-dienst van NPO, RTL en SBS bestaat al een enige tijd. Toch is er nauwelijks wat op de websites van deze zenders over NLziet te vinden. Ook het grote publiek weet deze dienst nog niet te vinden. Wat moet volgens jou gebeuren om van NLziet een succes te maken?
Er moet gebeuren wat er op dit moment gebeurt. Achter de schermen zijn we namelijk op basis van nieuwe inzichten en feedback van klanten hard aan de slag om het platform te verbeteren. We gaan de distributie uitbreiden naar smart tv’s en de bestaande mobiele apps krijgen een flinke update. De uitbreidingen en verbeteringen van NLziet komen gefaseerd vanaf deze maand uit en voeren we de hele zomer door. De nieuwe campagne van NLziet gaat volgende maand van start..

Jullie hebben vorige week Apple Watch apps gelanceerd voor RTL Nieuws en Buienradar? Gaan we ook nog RTL videocontent op de pols zien of is de smartwatch daar geen geschikt device voor?
Wij hebben een open distributiestrategie, dus elk scherm is voor ons interessant. Daarom zijn we al begonnen met RTL Nieuws en Buienradar via de Apple Watch. Er zijn nog geen concrete plannen om dat uit te breiden.

Microsoft komt binnenkort met Windows 10. Door dit nieuwe besturingssysteem zullen de Windows apps beschikbaar worden voor alle Windows devices: pc’s, smartphones, tablets, consoles en hoogstwaarschijnlijk connected tv’s. Heeft RTL als een plan klaar liggen of kijken zij liever eerst even de kat uit de boom?
Zoals gezegd hebben we een open distributiestrategie. Er ligt geen concreet plan, maar wij zien elke nieuwe technologische ontwikkeling als een kans. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*