Arjan Snijders: ‘3FM heeft geen radiopersonalities meer’

Volgens de NH Radio-baas hebben zowel de omroepen als de NPO te lang vastgehouden aan het succes van uit de jaren ’10 met Serious Request, Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen & Sander.

Snijders: ‘Ze hebben iets te comfortabel zitten wentelen in dat moment, maar er was ook niemand die op dat moment ingreep. De omroepen en de zendermanager hebben daar allen net zoveel schuld aan. En het is ook moeilijk om te bedenken van ‘nu gaat het lekker, maar misschien is het over een paar jaar anders’, maar dat had uiteraard wel gemoeten’. Volgens Snijders zitten er op dit moment geen echte radio personalities meer bij 3FM. ‘Met de huidige manier van radiotalent opleiding creëer je die personalities ook niet meer. Vooral omdat jonge talenten te platgeslagen binnen een mal uit die radio-opleiding komen, waardoor je geen uitgesproken en uitzinnige types meer op de radio krijgt. Juist met hen maak je het verschil en als je deze personen niet meer hebt, dan klinkt radio te anoniem en daar win je oorlog niet mee.’ Volgens Arjan Snijders is met het 3FM-muziekbeleid ’te veel geswabberd’.

Snijders adviseert 3FM om ‘anything goes’ te doen. 3FM moet meer experimenteren en het publiek aan het woord laten. ‘3FM moet de muziek ook open zetten en het publiek laten kiezen. Alles mag, alles kan! Gooi de sluizen maar open. Dan ben je volgens mij heel publiek. Het verhaal van mensen die dan een plaat aanvragen kan ook interessant zijn. Dan ben je een soort Spotify met een verhaal. Met de volle muzikale breedte van wat er is’, aldus Snijders.

Arjan Snijders is sinds vorig jaar station manager van NH Radio. In het verleden was hij initiatiefnemer van de Gouden RadioRing en schreef hij het boek ’50 Jaar 3FM’. Als dj was hij actief bij onder andere NPO Radio 1, 2 en 3FM, KX Radio.

Beluister het interview met Arjan Snijder door Patrick Kicken op de Spreekbuis Podcast in Spotify.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*