Annette de Vries vertrekt bij AVROTROS

Na bijna tien jaar gewerkt te hebben als Hoofd Televisie, heeft Annette de Vries besloten dat het tijd is voor een nieuwe stap.

Annette is al jaren een stuwende kracht binnen AVROTROS en heeft een grote bijdrage geleverd aan het huidige succes van de omroep. Ook is ze van grote waarde in de samenwerking met NPO waarin belangen soms botsen, maar zij continu bewijst onze belangen met verve te verdedigen. Al jaren brengt ze -samen met de buitenproducenten, onze eindredacteuren en het team van programmamanagers- veel mooie, succesvolle programma’s tot leven. 

Ze meldt: “Het is geen beslissing die ik lichtvaardig heb genomen, maar na zorgvuldige overweging ben ik tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een verandering in mijn professionele leven. Natuurlijk gaan hier gemixte gevoelens mee gepaard want ik ga deze warme omroep met lieve en inspirerende collega’s enorm missen. Maar ik voel nu ook dat het moment is aangebroken om nieuwe uitdagingen aan te gaan en andere aspecten van mijn carrière en persoonlijk leven te verkennen.”

Annette blijft aan het werk tot 1 januari.

12 Comments

  1. als we al die omroepjes samen gaan voegen tot een grote hebben we niet zo’n uitdijend managment meer nodig bij de npo dat scheelt vele bestuurslagen en kan de omroep zo 400 miljoen van de 800 die ze krijgen bezuinigen

  2. Ja, 2 tv-zenders en 2 radiozenders is genoeg voor de publieke omroep.
    Dan alle overhead samenvoegen en ze kunnen bestaan voor minder dan de helft die ze nu kosten.

    • als ze die afvoerput die “ongehoord nederland” heet, al eens uit het publieke bestel trappen, zou het al een stuk gezelliger worden op televisie. Grotere prut-televisie ben ik nog niet tegengekomen.

      • ‘Ongehoord Nederland’ is toch een soort van tegengeluid voor de zelfbenoemde dedaine omroephooghartigen (veelal in het zadel geholpen door de politici) die het ozo goed met elkaar kunnen vinden en daarmee de linksgetinte poorten collectief gesloten houden voor de kritikasters die hun omroepmonopolie maar wat graag met hand en tand verdedigen.

  3. Wel toevallig dat ze bijna tegelijk vertrekt met Eric van Stade.

    En wat heeft ze de belangen van de omroep goed verdedigd tegenover de NPO met het continue wisselen van uitzenddagen en tijdstippen van Ik Vertrek en Het Mooiste meisje van de Klas. Het verhuizen (degraderen) van Radar en Opsporing verzocht naar NPO2. Het van de buis halen het zeer urgente programma’s Opgelicht en Vermist en ga zo maar door. En hoe zit het met het belang van de kijker? Die is verder en verder van AVROTROS af komen te staan en word overal buiten gesloten. De omroep viert diverse feestjes elk jaar maar wel vooral graag onder elkaar. Jammer om te zien dat AVRO en TROS niet meer tussen de mensen staat (al beweerd men van wel) en eigenlijk als publieke omroep club overbodig is geworden.

    • Helemaal mee eens zo kan het inderdaad. Dat omroepen systeem is zo achterhaald en komt uit de tijd van de verzuiling. Een tijd die al ver achter ons ligt. De kijkers is anno nu helemaal niet bezig met welke omroep een programma maakt. Ze weten het vaak niet eens.
      Gewoon 3 zenders van maken zoals in België. Omroep clubjes die willen blijven bestaan kunnen dat nog steeds doen en zich aansluiten bij andere commerciële partijen, online en op andere manieren de mensen te bereiken. Dat hoeft natuurlijk niet persé alleen maar met radio en televisie. Een omroep als AVROTROS had deze stap allang moeten maken.

1 Trackback / Pingback

  1. Dit zijn de 10 populairste Spreekbuis-artikelen van 2023 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*