Annemarieke van Veen aan de slag als hoofd video interne producties AVROTROS

Annemarieke van Veen treedt vanaf 1 augustus 2024 in dienst bij AVROTROS als hoofd video interne producties. Vanaf dan gaat zij aan de slag met het versterken en de doorontwikkeling van de huidige programma’s (intern geproduceerd) en de ontwikkeling van nieuwe formats op het gebied van rechtvaardigheid en cultuur. 

“Met een rijke ervaring in de mediawereld is Annemarieke een aanwinst voor AVROTROS”, aldus Bart Barnas, media directeur: “Als hoofd video interne producties vervult zij straks een belangrijke rol in de snel evoluerende wereld van tv, on demand en digitale content. Haar ervaring en kennis zijn van grote waarde, ook om een visie te vormen die de toekomst van ons media-aanbod bepaalt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Annemarieke, met haar expertise en creativiteit, voor een nieuwe impuls gaat zorgen.

Annemarieke van Veen: “Een nieuwe stap in mijn carrière, na jaren bij producenten te hebben gewerkt, wil ik mijn kennis nu graag inzetten bij een omroep en dan past AVROTROS als een jas. Ik ken AVROTROS vanuit mijn werk als producent als een kundig, prettig, bevlogen en warm mediabedrijf met zeer loyale medewerkers, waarbij ik me altijd thuis heb gevoeld. Ik kijk ernaar uit dat ik daar straks deel van uitmaak.”

Van redacteur tot eindredacteur, van uitvoerend producent tot gedelegeerd producent, van hoofdredacteur tot creative director. Annemarieke is inmiddels een allrounder te noemen in de mediawereld. Bij producenten als Vincent TV Producties, IDTV, Eyeworks en Human Factor TV heeft zij gewerkt aan succesvolle programma’s. 

9 Comments

  1. En weer een totaal overbodig baantje als baasje binnen de NPO. Als deze functie er niet is gaat al het werk gewoon door. De omroepen en de NPO schijnen het allemaal niet te willen inzien dat het raar drastisch om moet. Als ze dat niet vanuit zichzelf gaan doen dan zal het uiteindelijk voor ze worden bepaald en gedaan. Dus AVROTROS en andere omroepen word een wakker en ga de omvormen.

  2. Het opmerkelijke aan dit bericht is dat een gerespecteerd zzp-er in de branche een arbeidsovereenkomst aangeboden krijgt, een constructie die op zich acceptabel is maar geen fluffy persbericht waard, want de constructie is geen persbericht waard. De toegevoegde waarde (BTW) van de verandering van verhouding van zzp-er naar loondienst is er niet. Hoe je als opdrachtgever (in geval van zzp) tegelijkertijd werkgever kan zijn (in geval van loondienst) levert geen financieele of fiscale voordelen op voor de werkgever, tenzij er sprake is van een genoegdoening die niet via de zzp constructie kan worden voldaan. In dat geval is hier sprake van een nep-baan. En een persbericht. Waarin de job “Hoofd video interne producties” wordt geintroduceerd. Annemarieke zal toch niet op de interne webcams van het AVRO-TROS gebouw worden gezet? Zoiets kun je vanuit thuis doen, dus een prima aanstelling. Eindelijk pensioen!

  3. Een standaard persbericht één op één overnemen, dan hebben we weer mooi een artikel. Het gebruikelijk inhoudsloze marketing/managersgeklets dus, maar wat lees ik dan: is er tóch een stukje inhoud tussendoor geslopen!

    Het gaat om dit stukje: “gaat aan de slag met (…) nieuwe formats op het gebied van rechtvaardigheid en cultuur”.

    Kortom: nóg meer woke gelul dus. We moeten weer eens heropgevoed worden jongens! Ze leren het ook nooit.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*