André van Duin in College Tour

De laatste drie namen van College Tour voor dit najaar zijn bekend. Het zijn topkok Yotam Ottolenghi, zangeres Gloria Estefan en komiek André van Duin. Eerder vandaag maakte Twan Huys al bekend dat Tom Dumoulin, Frans Lanting en Naomi Klein te gast zijn in het programma. Studenten kunnen zich aanmelden voor de opnamen op collegetour.ntr.nl/.

Yotam Ottolenghi
Deze Israëlisch-Britse kok begon zijn carrière als journalist, maar is al jaren zeer invloedrijk in de culinaire wereld. Hij schrijft kookboeken en kookt de sterren van de hemel in zijn Londense restaurant ‘Nopi’. Miljoenen thuiskoks werden geïnspireerd door Ottolenghi’s moderne, op groenten gebaseerde Arabische kookstijl: een mix van diverse keukens uit zowel het Midden-Oosten als het Westen. Ottolenghi zette het gebruik van ingrediënten als sumak, za’atar en granaatappelpitten op de kaart. Ottolenghi heeft het bereiden van groenten tot kunst verheven. Zijn bekendste boeken zijn ‘Plenty’, ‘Plenty More’ en ‘Jerusalem’. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek ‘Sweet’.

Opname: woensdag 15 november, Amsterdam
Uitzending: vrijdag 24 november, 21.05 uur, NPO 2

Gloria Estefan
Deze Amerikaanse zangeres met Cubaanse roots liet de wereld kennismaken met Latin-muziek. Samen met haar man Emilio maakte ze deel uit van de Miami Sound Machine en werd wereldberoemd dankzij hits als ‘Conga’, ‘Rhythm is gonna get you’ en ‘Get on your feet’. Ze verkocht tot nu toe meer dan 100 miljoen albums, won 7 grammy’s en als kroon op haar werk is er een musical over haar carrière gemaakt. Op 29 oktober a.s. gaat de musical ‘On Your Feet!’ in première in het Beatrixtheater in Utrecht. Estefan woont in Miami en wordt daar als heldin gezien onder de Cubaanse inwoners. Haar grootste droom is om nog eens op te treden in een vrij Cuba.

Opname: donderdag 26 oktober, Utrecht
Uitzending: vrijdag 8 december, 21.05 uur, NPO 2

André van Duin
André van Duin is een alleskunner: hij zingt, acteert, presenteert en schrijft, maar is vooral erg grappig. Hij geldt als een van de meest succesvolle Nederlandse komieken van de twintigste eeuw. Als zanger scoorde hij hits met carnavalskrakers als ‘Willempie’, ‘Er staat een paard in de gang’ en ‘Pizza lied’. Maar er is ook serieuzer muzikaal werk, zoals de gevoelige CD ‘Van Duin zingt Sonneveld’. Op televisie maakte hij furore met programma’s als ‘Animal Crackers’, ‘De Dik Voormekaar Show’ en recent met ‘Heel Holland Bakt’. Ook stond hij met diverse succesvolle producties in het theater. Van Duin is binnenkort samen met Olga Zuiderhoek, Kees Hulst en vele anderen te zien in de nieuwe dramaserie ‘Hendrik Groen’, gebaseerd op het boek ‘Pogingen iets van het leven te maken’.

Opname: zaterdag 9 december, Amsterdam
Uitzending: vrijdag 22 december, 21.05 uur, NPO2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*