André van Duin: ‘Het wordt er niet leuker op’

In de nieuwe aflevering van de podcast 30 MINUTEN RAUW van NPO Radio 2 en KRO-NCRV DJ Ruud de Wild is André van Duin te gast, en is hij zeer openhartig over onder andere:

  • Het winnen van prijzen: ‘Ik vind het ook wel leuk om te krijgen, maar dan ben je aan de beurt. Laatst ben ik ook Omroepman van het Jaar geworden, maar nou kom ik erachter: er is één man van het blad, die zit op de redactie en die zegt ‘wie zullen we dit jaar eens nemen?’. Er is helemaal niet een grote commissie die daarover beslist. En ik vond het al zo vreemd. (…) Je bent gewoon aan de beurt en ze denken ‘voordat hij er niet meer is, snel de Oeuvreprijs geven, anders kan het niet meer.’a
  • Het deel uitmaken van de LHBTIQ+ gemeenschap‘Al die andere dingen ontgaat mij ook allemaal hoor, je kan tegenwoordig van alles zijn. Ik begrijp het ook niet helemaal meer.’
  • Het vinden van een nieuwe liefde:‘Martin hangt door mijn hele huis heen, allemaal foto’s en dingetjes. Dat gaat zich vanzelf zetten en slijten. Nou, slijten nooit, maar daar komt een modus voor. Zo ga je leven. Martin zal er altijd zijn en altijd blijven. Ik weet zeker dat Martin het er ook helemaal mee eens is, want hij wilde dat ik weer gelukkig werd. Daar gaat hij zeker voor zorgen.’
  • En het de wereld iets mee willen geven:‘We hebben nu, in mijn geval, 75 jaar geen oorlog gehad. Geen narigheid. Nou, aan het slot maak je het nu toch nog mee. Toen Martin nog leefde komt de corona nog om de hoek kijken. En wat is nu allemaal te wachten staat. Ik weet het niet, met milieu, klimaat, allemaal rare mensen om je heen die allemaal ruzie willen maken. Ik geloof niet dat het er leuker op wordt, dus ik wens iedereen heel veel sterkte.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*